fbpx

Hållbarhet

VI ÄR ETT HÅLLBART HOTELL

Ett Västerbotten Experience! Det betyder att du erbjuds de riktigt genuina upplevelserna av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss. Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet. Och med Västerbottnisk livsstil och gästvänlighet i fokus ger vi dig hållbara alternativ till boende, mat och aktiviteter. Håll utkik efter sigillet Västerbotten Experience när du planerar din vistelse i Umeå och Västerbotten.

Läs mer på vasterbottenexperience.se

HÅLLBARHETSPOLICY - HOTELL GAMLA FÄNGELSET

Hotell Gamla Fängelset har ett tydligt mål att vara miljövänligt och klimatsmart.
Vi arbetar aktivt för att förmedla vår kunskap om det kulturarv vi förvaltar – Länscellfängelset i Umeå(1861).

Hotellverksamhetens drift och utveckling sker i samverkan med fastighetsägaren Statens Fastighetsverk och med lokala leverantörer.

 

Vårt mål är att erbjuda ett unikt boende i en unik miljö och ge besökarna inblick i en viktig epok i svensk socialhistoria.

Vi vill väcka besökarens nyfikenhet genom att förmedla intressant historia och erbjuda upplevelser på ett sätt som är äkta.

Vår produkt är anpassad så att besökaren har möjlighet att få förståelse och respekt för svensk kriminalvårdshistoria.

 

Vi vill bevara och använda byggnaden på ett hållbart sätt samt bidra till ekonomisk utveckling av den lokala kulturen och lokalsamhället.
Vi uppmuntrar våra gäster och besökare att upptäcka våra besöksmål, vår vackra natur och att köpa kvalitetsprodukter från lokala företagare.

Ett ständigt arbete pågår med att förbättra vår verksamhet, bland annat genom synpunkter och kundomdömen från besökare i kombination med vår hållbarhetspolicy som underlag.

 

Hotelledningen

MILJÖPLAN

Läs miljöplanen här